2011.06.24.
09:50

Írta: cseppember

Ruhák szemétből, azaz make art not trash!

Emlékeztek még gyerekkorunk papír öltözetető babáira? Leendő divatkreátorok is valószínűleg így kezdték. Kivágták a papírrruha kollekciót, majd egyesével felöltöztették papír modelljeiket. Ó micsoda buli volt. A fantázia határa a csillagos ég. Igen, gyerekkorunkban. Persze vannak tervezők, akik felnőtt korukra sem feljteik el hogy egyszer gyerekek voltak. Így vgolt ezzel vszínű Jolis Paons is, aki amellett, hogy zseniális fotós, hatalmas kreativitással és végtelen türelemmel van megáldva. Kissé másképp értelmezi a divatot. Az öltözetős ruhákat kombinálj a valósággal. Magyarul: papírból készít ruhákat, igen, embereknek...

Nagyjából ez történhetett: egyik nap elhatározta, hoyg megszabadul a sok gönctől ami felhalmozódott minigarzonjában. Először a gardróbbal kezdte. Mikor el kezdett pakolászni, egyik dobozban régi telefonkönyvekre bukkant. Már majdnem a szemetes zsákba dobta, amikor hirtelen ötlettől vezérelve, kis legyezőket kezdett hajtogatni, majd a kis legyező kupacból, ragasztó, tű cérna segítségével, egyre izgatottaban építette fel kollekciója első darabját.

Nézzétek meg a végeredményt, és most lányok, tegyétek a szívetekre a kezeteket! Ti nem álmodtatok ilyen tütü ruháról? Az msáik dolog hogy nem igazán papírból képzeltük, de ez azt hiszem részlet kérdés.

Na és most jön a slussz poén: tudtátok, hogy itthon is annak akik a recyclinget választják alapanyagnak? A MOME halgatói a Múzeumok Éjszakája keretein belül mutatják be saját trevezésüket. Ma éjszaka ott van a helyetek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szemét papír ruhák telefonkönyv múzeumok mome éjszakája újrahsznosított

A bejegyzés trackback címe:

https://poleandcole.blog.hu/api/trackback/id/tr173010689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása